News

Сдружение Мирафиори спечели награда за пътна безопасност с кампанията си “Овладей пътя”

05/02/2018

На 30 януари Сдружение Мирафиори беше наградено за кампанията „Овладей пътя“ от Фондация “Годишни награди за пътна безопасност“. Това стана на официална церемония в хотел Шератон. Конкурсът се проведе за седма поредна година, като участниците в него бяха над 60 в общо 6 категории. Мирафиори се отличи с награда за първо място в категория „Инициативи за пътна безопасност от неправителствени организации“ за кампанията си за усъвършенстване на шофьорските умения „Овладей пътя“. Сред номинирaните бяха още СБА, Български Червен Кръст, сдружение „Трансформатори“ и други.

Инициирана от Mirafiori Academy, кампанията „Овладей пътя“ стартира през ноемри 2017г. в центъра на гр. София пред Национален стадион „Васил Левски“. Мисията на организаторите е да допринесат за намаляване на инцидентите по пътищата чрез насочване на шофьорите към продължаващо обучение и практически уроци за усъвършенстване на уменията зад волана. Участниците в кампанията подкараха специално подготвените автомобили, оборудвани с гуми по технология, чрез която се симулира движение върху лед и сняг.  Под инструкциите на професионалните пилоти, те се учиха как на практика да овладяват автомобила в зимната хлъзгава обстановка и какви са правилните реакции при загубата на контрол и сцепление. Преди това всеки от присъстващите премина през теоретичното обучение за безопасно шофиране, което дава базови насоки и познания за ситуациите на пътя и управлението на автомобила. Зад кампанията застанаха СБА, сп. „Top Gear“, BMW Клуб България, Автомобилисти, Българска асоциация на пострадали при катастрофи и популярни личности сред които 100 кила, Орлин Павлов, Ники Илиев, Наско Михайлов, Миро от Биг Брадър и други.

Отборът планува да продължи кампанията си „Овладей пътя“, да я разшири и проведе из цялата страна. Желанието им е да достигнат до колкото се може повече шофьори, така че те да подобрят реално уменията си зад волана чрез теоретична и практична подготовка.

Mirafiori Team е най-големият и популярен дрифт отбор в страната. Сред атлетите му са двукратният европейски шампион Александър Язов – Матрицата, Стефан Цанков – Арчи – вицешампион на България, Стефан Зашев и Ивайло Алексов. В противовес на общоприетото мнение, дрифт състезателите и автомобилните фенове са сред най-загрижените за безопасността на пътя и се отнасят изключително сериозно към знанията и уменията, които трябва да имат, за да са безопасни на пътя и към това какво трябва да бъде тяхното поведение като участници в движението. Шофьори на пътя и пилоти на пистата, състезателите на Mirafiori се проявяват като социално ангажирани личности и в други каузи, в които чрез своя пример насочват желаещите да практикуват автомобилни спортове към определените за целта места и работят за създаване на възможности за допълнително усъвършенстване на уменията на шофьорите и промяна на тяхното мислене.

 „Ние от Мирафиори вярваме, че можем да променим мисленето на българския шофьор, да го направим по-отговорен и по този начин да допринесем за намаляването на инцидентите по пътищата.“ Това заяви след церемонията Явор Алексов, основател на Mirafiori.

Снежно предизвикателство от Mirafiori Academy – Mission Ice

18/12/2017

Mission Ice” е нашият специален начин да посрещнем зимния сезон! През месеците Януари и Февруари сме ви подготвили изживяване, което за първи път ще се проведе в България!


Мисията на Mirafiori Academy този път е по-необикновена – не просто овладяваме пътя, ами поставяме поредното предизвикателство към решаването на проблемите на автомобилистите по пътищата – покоряването на екстремалните условия на шофиране върху сняг и лед! Естествено и този елемент от нашата кампания за усъвършенстване на шофьорските умения “Овладей Пътя!” ще бъде безпрецедентен за България и ще пренесе у нас много от безкомпромисната и изключително вълнуваща скандинавска атмосфера на прочутите driving experience-и на най-големите училища за шофиране по света!

Да, да, ето и това, което очаквате да чуете – ще караме над нищо неподозиращите водни обитатели върху замръзналата повърхност на тяхното кралство! В планинския уют на Родопите, но и сред суровите зимни условия, язовир Широка Поляна ще приюти върху застиналите си води специално подготвените автомобили на Mirafiori и Shterev Rally Team. Въоръжени с хилядите шипове на специалните си гуми, те ще посрещнат всеки дръзнал да предизвика уменията и способностите си! Предизвикателство в овладяването на ледена настилка и в преследването на съвършен контрол на машината в екстремни условия.

❄️ Очакват ни дни изпълнени с изключителни преживявания, безкрайни усмивки и безценни уроци, които ще ни направят по-добри шофьори и ще ни научат не само да не се страхуваме от екстремните зимни условия, ами и да се наслаждаваме на шофирането, овладявайки стихиите! Нощите пък ще превърнем във време за специални моменти сред уюта на планината, в компанията на топлината от огъня, апетитните ястия и страхотните хора и завладяни от магията на зимното шофиране!

❄️ Програмата на всеки един ден от поредицата специални събития на “Mission Ice” ще включва внимателно подбрана теоритична подготовка на всеки участник и специално селектиран комплекс от практически изпитания, които ще ви поставят отвъд лимита на възможното! Само така ще изградите забележителни умения, носещи и върхови емоции. На ваше разположение ще бъдат специално подготвените ни състезателни автомобили, оборудвани с автентични скандинавски гуми с шипове за справяне със суровите условия на настилката. В ръцете си ще имате възможност да държите волана, както на автомобили със задно, така и с 4х4 задвижване, за да повишим още повече нивото на адреналина и способностите ви.

Естествено, типично за нашата педантичност, не сме пропуснали и останалите детайли около съвършеното приключение – ще се погрижим за създаването на неповторим уют на обстановката, ще ви осигурим апетитно хапване, а за развиването на вашите умения и персоналното отношение ще се погрижат някой от най-добрите и прочути български пилоти и инструктори по усъвършенствано шофиране и състезателно пилотиране.

 

❄️❄️❄️❄️❄️ Условия за участие ❄️❄️❄️❄️❄️
Пакет “Mission Icе” включва
– закуска и обяд
– теоретично обучение
– комплекс от практически упражнения
– специално подготвени дрифт автомобили BMW (задно предаване) с гуми с шипове
– рали автомобили Subaru (4х4) с гуми с шипове

Цена: 666 лв.

При предварително организиранa група над 10 човека получавате 10% отстъпка.
Можем да предложим и различни възможности за организиране на групови събития и team building програми.

За участие можете да изберете дата в диапазона от 13 Януари до 10 Март.* в делничен или почивен ден.

* Тъй като основен приоритет на Mirafiori Academy е Вашата безопасност по време на обучението, трасето върху язовир Широка поляна подлежи на предварителна проверка, обработка и подготовка. Извършват се замервания на повърхността и леда, за да се определи доколко условията са подходящи.
В случай, че метеорологичните условия не са благоприятни за провеждане на обучението в избраната от Вас дата, ще предложим друга, в която да се състои.

В зависимост от Вашите нужди и желания можем да предложим пакет с включени нощувки, вечери и двудневна форма на обучение.

За повече информация и контакти:

Явор Алексов
+359 8 933 44 173

Александър Цветков
+359 8 991 91 993

Mirafiori на Шести кръг от BGDC – Българския дрифт шампионат

24/08/2016

14102604_495995700597874_2419844871106456140_n

 

В предстоящия уикенд MIrafiori Drift Team ще се включи в надпреварата от 6 ти кръг на Националния шампионат по планинско изкачване „Осогово 2016”, гр. Кюстендил . Нашите пилоти Стефан Цанков, Александър Язов – Матрицата, Стефан Зашев и Ангел Харизанов ще зарадват публиката с невероятно бързото си изкачване на трасето със старт с.Богослов до местността „Студен Кладенец, гр. Кюстендил. Организатор на проявата е Автомобилен Спортен клуб „ДИАМО“ и БФАС, със съдействието на Община Кюстендил.

 

Успех на нашите любимци! 🙂

 

14102315_1462906277059905_5628414675833619501_n

15-ти Юбилеен Национален БМВ Събор

12/04/2016

BMW съборът е най-­мащабното автомобилно събитие, организирано на територията
на България за последните години, и смятаме да не променяме това и тази година!
Очаквайте най-големият и най-атрактивният 15-ти юбилеен събор, правен до този момент, изпълнен със силни емоции, силен натрапчив аромат на изгорели гуми и безброй красиви и мощни представители (и представителки) на любимата марка!

Безграничният ентусиазъм на екипа, който организира събитието, гарантира едно незабравимо преживяване, което ще Ви накара да настръхвате само при мисълта за събора, а организираните игри и томболи ще Ви дадат възможността да се състезавате за много награди, които ще предизвикат доволни усмивки у вас!

Официалното откриване ще бъде на 07.05.2016г. от 11 часа в Международен панаир Пловдив, където ще очакваме Вас и Вашите автомобили готови за забавления и приятни моменти!

Приготвили сме Ви още конкурси за оригинален вид, ///М дивизия, дрифт шоу, игри с публиката и няколко „цветни“ изненади за всички Вас. Нашето голямо BMW семейство е подготвило едно незабравимо шоу, изпълнено с неизчерпаемо количество адреналин и енергия, което ще остави своите две големи черни следи във Вашите спомени.

Ако искате да усетите какво е BMW като начин на живот, как изглежда живота с вратите „настрани“, защо сме пристрастени към синьо-бялата магия, защо светло/тъмно синьо и червено са любимите ни цветове – Елате на 07.05. в Международния панаир – Пловдив за да станете завинаги един от Нас!!!